ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Η υγεία της επιδερμίδας παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική εικόνα μας. Ζωτικό στοιχείο και απαραίτητο συστατικό της δομής του δέρματος είναι το νερό, ενώ μια ενυδατωμένη επιδερμίδα κατά κανόνα είναι πιο ελαστική και αντιστέκεται σθεναρά στο χρόνο.

Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρεί από μόνο του τα υδατικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγεία και την ελαστικότητά του ελαττώνεται με το πέρασμα του χρόνου (ενδογενής γήρανση), την κακή διατροφή, την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, το κάπνισμα, το αλκοόλ, τις διάφορες χημικές ουσίες και την κακή μεταχείριση της επιδερμίδας (εξωγενής γήρανση). Το δέρμα μας τείνει προς την ξηρότητα , την αφυδάτωση, εμφανίζει πρώιμες λεπτές ρυτίδες και στερείται από σμηγματογόνους αδένες που προσφέρουν φυσική ασπίδα προστασίας, υγρασίας και λάμψης.

Η συστηματική και καθημερινή ενυδάτωση της επιδερμίδας  είναι πρωταρχικής σημασίας για την ομορφιά και αποτελεί προστασία από την πρόωρη γήρανση. Η σωστή φροντίδα βέβαια εξαρτάται  από τι  τύπο δέρματος έχουμε. Υπάρχουν τρεις τύποι δέρματος : τα λιπαρά, τα ξηρά και τα μικτά δέρματα.

Αυτό που χαρακτηρίζει το λιπαρό δέρμα, είναι μια όψη με αρκετή “γυαλάδα”, έντονα διεσταλμένους πόρους , ενώ αφήνει την αίσθηση ότι δεν είναι ποτέ καθαρό. Αυτά τα δέρματα πρέπει να τύχουν μιας ιδιαίτερης φροντίδας έτσι ώστε να τα εξυγιάνουμε, να τα καταστήσουμε δεκτικά και διαπερατά στις φροντίδες που ο καθένας μας μπορεί να ακολουθήσει, προκειμένου να συντηρήσει το αποτέλεσμα.

Είναι μάλλον δύσκολο να μην αντιληφθεί κανείς ένα ξηρό δέρμα αφού στα βασικά χαρακτηριστικά του συγκαταλέγονται ένα αίσθημα τάσης, “τραβήγματος”, μια όψη που πολλές φορές εμφανίζει τοπικές απολεπίσεις οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από μια ερυθρότητα και κνησμό.Αυτό που βασικά λείπει από τα δέρματα είναι η υγρασία στις εν τω βάθει αλλά και τις επιπολής στιβάδες του δέρματος.

Στα μικτά δέρματα ανήκουν όλα εκείνα τα δέρματα που εμφανίζουν μια διαφορετική εικόνα ή συμπεριφορά ως προς τις “ζώνες”τους. Συνήθως αποτυπώνεται μια όψη λιπαρότητας στη λεγόμενη “Τ” ζώνη ( μέτωπο-μύτη- πηγούνι) ενώ η κεντρική ζώνη του προσώπου (ζυγωματικά-παρειές) εμφανίζουν μια τραχύτητα, ακόμη και αφυδάτωση. Σε αυτά τα δέρματα γίνεται δύσκολα η επιλογή των προϊόντων φροντίδας, καθώς αν επιλεγεί ένα προϊόν παχύρευστο για να ενυδατώσουμε τα αφυδατωμένα σημεία του δέρματος κινδυνεύουμε να επιβαρύνουμε τις λιπαρές ζώνες του, ενώ ένα λεπτόρευστο προϊόν σε μορφή που δεν καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες στις ζώνες αφυδάτωσης. Το στοίχημα γι΄αυτά τα δέρματα είναι να εξισορροπήσουμε το PH τους, έτσι ώστε να εμφανίζουν ομοιογένεια και ομοιομορφία.

Εκτός από την καθημερινή φροντίδα που εφαρμόζουμε στο σπίτι ( ντεμακιγιάζ, ενυδατικές κρέμες κλπ ), στα VIVIFY εφαρμόζουμε θεραπείες για βαθύτερη ενυδάτωση, ανάλογα με τον τύπο δέρματος, για να επιτύχουμε  φυσική ανάπλαση και αποκατάσταση της υδατικής ισορροπίας της επιδερμίδας.

Τα VIVIFY είναι η πιο φρέσκια, δυναμική & πρωτοποριακή παρουσία στον χώρο της επιστημονικής ομορφιάς.
Κλείστε Σήμερα Ραντεβού για να μας Γνωρίσετε!

Φορμα Προσφορας

-40% για νέους πελάτες στο 1ο ραντεβού. Η προσφορά ισχύει αποκλειστικά με τη συμπλήρωση της φόρμας προσφοράς.