ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Η κυτταρίτιδα είναι μια διαταραχή αισθητικής φύσης που εμφανίζεται κυρίως στο γυναικείο σώμα χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ αδύνατων ή παχύσαρκων ατόμων.

Δημιουργεί όψη φλούδας πορτοκαλιού σε διάφορα σημεία της σιλουέτας, όπως στους μηρούς και τους γλουτούς, και προκαλεί τοπικές εισολκές στην επιφάνεια του δέρματος.

Η επιστήμη της ιατρικής αισθητικής, έχοντας πραγματοποιήσει άλματα τα τελευταία χρόνια, προσφέρει σε κάθε γυναίκα τη δυνατότητα να απαλλαγεί από την κυτταρίτιδα και να αναδείξει τον πιο όμορφο εαυτό της.

Έχετε δοκιμάσει κάθε τρόπο για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα και όμως εκείνη επιμένει!

Ποικίλες δίαιτες, προγράμματα αποτοξίνωσης, καλλυντικές κρέμες, «μαγικά» σπρέι, εξαντλητικές προπονήσεις μέχρι και συνταγές της γιαγιάς έχετε εφαρμόσει στις περιοχές του προβλήματος, χωρίς να πετύχετε καμία ορατή βελτίωση στην όψη φλούδας πορτοκαλιού.

Πώς θα καταφέρετε να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα από το σώμα σας;

Μάθετε τι είναι η κυτταρίτιδα, ποιοι παράγοντες ευνοούν την εμφάνισή της, ποια είναι τα στάδια εξέλιξής της και για ποιον λόγο προτιμάει τον γυναικείο πληθυσμό.

Ενημερωθείτε ακόμη για τις σύγχρονες αισθητικές μεθόδους και τις ιατρικές θεραπείες που έχουν αναπτυχθεί και μπορούν να προσφέρουν ορατά αποτελέσματα βελτίωσης της κυτταρίτιδας έως την οριστική εξάλειψή της. 

Η κυτταρίτιδα εκφράζει μια ενδογενή μεταβολή στη συνοχή του δέρματος, που προκαλείται λόγω κακής αιμάτωσης σε διάφορα σημεία του σώματος, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μην «τρέφονται» σωστά τα λιποκύτταρα της εκάστοτε περιοχής.

Ο οργανισμός έτσι, αντί να ανακατανέμει το λίπος που προσλαμβάνει ομοιόμορφα στο σώμα ή να το «καίει», το διανέμει στα λιποκύτταρα που φαινομενικά μόνο έχουν περισσότερη ανάγκη για τροφή.

Αυτά ύστερα αυξάνουν τον όγκο τους και συμπιέζουν τα αγγεία, εμποδίζοντας τις ανταλλαγές ουσιών ανάμεσα στους ιστούς και επιδεινώνοντας το πρόβλημα στη μικροκυκλοφορία.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί κυρίως τις γυναίκες από την εφηβική ηλικία και μετά, ανεξάρτητα από το σωματικό τους βάρος.

Η ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού ωθεί τον συνδετικό ιστό να χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα σιγά σιγά εμφανίζει μια ανομοιόμορφη όψη που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.

Εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι, την κοιλιά, τις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων.

Το γνωρίζατε;

Ο όρος κυτταρίτιδα προέρχεται από την λέξη «κυτταρίτις», που αναφέρεται σε φλεγμονή ενός συνδετικού ιστού.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1920 όμως, η λέξη χρησιμοποιήθηκε για να εξυπηρετήσει τους εμπορικούς σκοπούς μιας ευρωπαϊκής επιχείρησης υπηρεσιών spa.

Αξιοποιήθηκε για να περιγραφεί η εικόνα του δέρματος στις προβληματικές ζώνες του γυναικείου σώματος.

Αργότερα ο όρος διέσχισε τον Ατλαντικό και ξεκίνησε να καθιερώνεται στις Η.Π.Α. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, εμφανίστηκε στις σελίδες του περιοδικού Vogue και έκτοτε εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. 

Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες και μπορεί να επιδεινωθεί από αιτίες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής.

Κληρονομικότητα:

Η γενετική προδιάθεση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Συνήθως αν μια μητέρα έχει κυτταρίτιδα, θα εμφανίσει και η κόρη της κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της.

Ορμονικές αλλαγές:

Κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση συμβαίνουν ορμονικές μεταβολές στον γυναικείο οργανισμό που ευνοούν την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας.

Συνένοχοι θεωρούνται επίσης τα αντισυλληπτικά χάπια διότι συχνά προκαλούν κατακράτηση υγρών και η αύξηση του σωματικού βάρους που οδηγεί στην παχυσαρκία.

Παχυσαρκία:

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε υπέρβαρα άτομα και σε παχύσαρκα, καθώς τα λιποκύτταρά τους είναι πιο μεγάλα και έτσι, η συσσώρευση και παγίδευσή τους κάτω από την επιδερμίδα γίνεται εντονότερη.

Κακή διατροφή:

Μια ρουτίνα διατροφής φτωχή σε νερό και πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και υδατάνθρακες ευνοεί την αφυδάτωση του οργανισμού και προκαλεί την κατακράτηση υγρών και κατ’ επέκταση, την κυτταρίτιδα.

Έλλειψη άσκησης:

Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Γυναίκες που εργάζονται σε γραφείο και μένουν για πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας σε καθιστή θέση είναι οι ιδανικές υποψήφιες για να παρουσιάσουν κυτταρίτιδα.

Κάπνισμα:

Οι γυναίκες που καπνίζουν είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν κυτταρίτιδα.

Το κάπνισμα φαίνεται πως επηρεάζει την διοχέτευση του αίματος στο δέρμα γι αυτό την καθιστά πιο έντονη και επομένως, ορατή.

Η κακή συνήθεια του τσιγάρου σταδιακά αποδυναμώνει το δέρμα, βλάπτει περαιτέρω τον συνδετικό ιστό και εξαπλώνει ευκολότερα το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

Λεμφικές διαταραχές:

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας ευνοείται από τις διαταραχές στη λεμφική και αιματική κυκλοφορία.

Αν κάποιο άτομο έχει και κυτταρίτιδα και ευρυαγγείες, είναι πιθανό η φλεβική πάθηση να ενισχύει την όψη φλούδας πορτοκαλιού στο δέρμα του.

Συνοπτικά, οι αιτίες που προκαλούν την κυτταρίτιδα μπορούν να διαιρεθούν σε παράγοντες που μπορούν να ελεγχθούν και σε άλλους που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Παράγοντες που δεν γίνεται να ελεγχθούν:
– Η κληρονομικότητα
– Οι ορμονικές διαταραχές
– Η φυσιολογική γήρανση
– Η φυλετική καταγωγή

Παράγοντες που επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα:
– Οι εξαντλητικές δίαιτες
– Η διατροφή με λιπαρά και υδατάνθρακες
– Η καθιστική ζωή
– Η κατακράτηση υγρών
– Το κάπνισμα
– Η έλλειψη άσκησης

Η κυτταρίτιδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του γυναικείου σώματος και αφορά σε όλους τους τύπους δέρματος και σε όλες τις ηλικίες.

Η εξέλιξή της διαχωρίζεται σε 4 στάδια.

Στάδιο 0

Όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη, το δέρμα της είναι και φαίνεται λείο.

Όταν ασκηθεί πίεση σε αυτό εμφανίζονται μερικές πτυχές, που δεν συνιστούν κυτταρίτιδα.

Στάδιο 1

Όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη, το δέρμα της είναι λείο.

Όταν το πιέσει με τα δάχτυλά της αρχίζουν να διακρίνονται «λακουβίτσες», δηλαδή κυτταρίτιδα.

Στάδιο 2

Όταν η γυναίκα είναι ξαπλωμένη, το δέρμα φαίνεται λείο, αλλά όταν στέκεται όρθια αποκτά την όψη φλούδας πορτοκαλιού.

Στάδιο 3

Η κυτταρίτιδα γίνεται εμφανής σε κάθε στάση του σώματος ακόμη και χωρίς την άσκηση πίεσης.

Ορισμένες γυναίκες που έχουν κυτταρίτιδα σε αυτό το στάδιο αναφέρουν ότι παρατηρούν συμπτώματα κνησμού ή και πόνου σε περιπτώσεις γρήγορης αύξησης του σωματικού βάρους τα οποία συνοδεύουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Σε βιοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο δέρμα ανδρών και γυναικών από την περιοχή των μηρών και των γλουτών διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές ανατομικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων.

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην κυτταρίτιδα διότι το ανώτερο τμήμα του υποδόριου ιστού τους αποτελείται από μεγαλύτερα λιποκύτταρα σε σχέση με εκείνα των ανδρών.

Οι δεσμίδες δε του συνδετικού ιστού έχουν κάθετη διάταξη με κατεύθυνση προς τα κάτω και τοξοειδή προς τα επάνω.

Οπότε, όταν αλλάζει η εμφάνιση της λεπτής γυναικείας επιδερμίδας, αλλάζουν σχήμα και τα λιποκύτταρα.

Οι άνδρες από την άλλη πλευρά, διαθέτουν πιο παχιά επιδερμίδα ενώ το ανώτερο τμήμα του υποδόριου ιστού λεπτότερο και οι δεσμίδες του συνδετικού ιστού διασταυρώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε τα λιπώδη κύτταρα να παραμένουν μικρά και ανθεκτικά στην πίεση.

Τυχεροί οι άνδρες από τη φύση τους!

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι πολυδιάστατη διότι οι αιτίες που την προκαλούν είναι ποικίλες.

Υπάρχουν καλλυντικά προϊόντα που εφαρμόζονται στο σπίτι και υπόσχονται την βελτίωση της όψης του δέρματος αλλά και σύγχρονες αισθητικές και ιατρικές θεραπείες για την εξάλειψή της.

Κρέμες κατά της κυτταρίτιδας

Δραστικά συστατικά, όπως η καφεΐνη και η ρετινόλη, φαίνεται ότι βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Σε εργαστηριακά πειράματα διαφάνηκε ότι προϊόντα με καφεΐνη και ρετινόλη έχουν την ιδιότητα να συρρικνώνουν τα λιποκύτταρα.

Άλλα συστατικά των αντικυτταριτιδικών κρεμών, όπως φυτικά εκχυλίσματα από γαρίφαλο ή πιπέρι, δείχνουν να καταπολεμούν την κυτταρίτιδα και να βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία στην περιοχή όπου εφαρμόζονται.

Ωστόσο, κανένα προϊόν δεν μπορεί να δράσει αποτελεσματικά αν το άτομο δεν φροντίζει να ασκείται και να διατρέφεται σωστά.

Οι σύγχρονες επιστημονικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι ασφαλείς, μη επεμβατικές θεραπείες που στοχεύουν στον μηχανισμό που προκαλεί  την εμφάνιση της κυτταρίτιδας:

  • Κακή αιμάτωση της περιοχής
  • Αύξηση του όγκου των λιποκυττάρων
  • Κατακράτηση υγρών και τοξινών
  • Φθορά των ινών του κολλαγόνου

Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι διαφορετικός για κάθε περιστατικό, ανάλογα με τη μορφή της κυτταρίτιδας, δηλαδή το στάδιο της εξέλιξής της, άρα δεν υπάρχει μια μέθοδος για όλες τις περιπτώσεις.  

Τα Κέντρα Ιατρικής Αισθητικής και Αντιγήρανσης VIVIFY προσφέρουν αισθητικές και ιατρικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κυτταρίτιδας.

Το επιστημονικό προσωπικό αξιολογεί την κατάσταση της κάθε ενδιαφερόμενης και προτείνει τις καταλληλότερες μεθόδους ανάλογα με τον τύπο της κυτταρίτιδας.

Αισθητικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα 

 LPG: To LPG με δυο ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενους κυλίνδρους , συνδυάζει την αναρρόφηση με το μηχανικό λιπομασάζ.

Η θεραπεία βελτιώνει τη λεμφική και αιματική κυκλοφορία κινητοποιώντας τους βαθύτερους ιστούς. με σκοπό την αποβολή των τοξινών. Οι κατακρατήσεις  παροχετεύονται και αποβάλλονται  ενώ προκαλείται ανακατανομή του λίπους και μείωση του όγκου των λιποκυττάρων.

Παράλληλα οι ινοβλάστες διεγείρονται με αποτέλεσμα την αύξηση του κολλαγόνου και την παραγωγή ελαστίνης με αποτέλεσμα τη λείανση της επιδερμίδας και την απώλεια πόντων  

 Η θεραπεία διαθέτει διαφορετικά πρωτόκολλα για να αντιμετωπίσει όλους τους τύπους της κυτταρίτιδας.

COAX MED :H μέθοδος COAX MED με τη μοναδική πολυδραστική πλατφόρμα που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα πολλαπλών αισθητικών και κοσμητικών εφαρμογών, μία  εκ των οποίων είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Η τριπλή δράση των υπερήχων, των ραδιοσυχνοτήτων και του Vacuum στους βαθύτερους ιστούς, έχει σαν αποτέλεσμα τη διάσπαση των λιποκυττάρων και την οριστική καταστροφή τους ενώ παράλληλα αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η μείωση του λιπώδους ιστού βελτιώνει και εξομαλύνει την εμφάνιση του δέρματος  κάνοντας λιπογλυπτική. Το αποτέλεσμα ενισχύεται με την παράλληλη ανόρθωση και ορατή σύσφιξη που προκαλείται από τη δημιουργία νέων ινών κολλαγόνου.

ENDOCELL ESWT SHAPE:Τα κρουστικά ηχητικά κύματα Τα κρουστικά κύματα παράγουν ακουστικούς παλμούς οι οποίοι μεταφέρονται στους ιστούς και  ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία   διαρρηγνύουν τη μεμβράνη των λιποκυττάρων και ρευστοποιούν το λίπος.

Η καινοτομία της θεραπείας είναι ότι συνδυάζεται με την εφαρμογή RF VACUUM που δρα στο αποδομημένο λιποκύτταρο με αποτέλεσμα την άμεση διάσπαση και συρρίκνωσή του.

Ταυτόχρονα, η τεχνολογία RF δημιουργεί τις προϋποθέσεις να παραχθεί από τους ινοβλάστες κολλαγόνο και ελαστίνη, παρέχοντας έτσι αποτελεσματική επιδερμική σύσφιξη.

Αποτελέσματα

  • Αυξάνεται η οξυγόνωση των ιστών
  • Μειώνεται η λιπώδης μάζα και τα οιδήματα
  • Καταπολεμούνται οι κατακρατήσεις
  • Βελτιώνεται η αιματική και λεμφική κυκλοφορία
  • Προκαλείται παραγωγή νέου κολλαγόνου που βελτιώνει την υφή και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας
  • Μείωση πόντων λόγω της σύσφιξης

Cellu-System: Η θεραπευτική μέθοδος στοχεύει στην αποσυμφόρηση του λιπώδους ιστού, τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με τη βοήθεια της καφεΐνης.

Ιατρικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Anti-Lipo Agents: Αποτελεί μία πρωτοποριακή θεραπεία που βελτιώνει την οξυγόνωση των ιστών και συμβάλλει στην αποτοξίνωση με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει και να ελαχιστοποιεί το φαινόμενο της κυτταρίτιδας.

Μεσοθεραπεία σώματος: Η θεραπεία συμβάλλει στην τοπική λιποδιάλυση και στη μείωση της κυτταρίτιδας αφήνοντας το δέρμα λείο και σφριγηλό.

DIOXIGENESIS: H Dioxigenesis  δρα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Η διοχέτευση  του αερίου του διοξειδίου του άνθρακα δημιουργεί την ανάγκη οξυγόνωσης της περιοχής μέσω της αιματικής κυκλοφορίας, προκαλώντας αγγειοδιαστολή και αυξάνοντας τον μεταβολισμό.

Το πλεονάζον οξυγόνο που παράγει ο οργανισμός για να απορροφήσει το CO2, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Παράλληλα  προκαλεί την απομάκρυνση τοξινών και απελευθέρωση των κατακρατημένων υγρών από τους ιστούς, βελτιώνοντας την όψη  του δέρματος και περιορίζοντας έτσι την κυτταρίτιδα.

Φορμα Προσφορας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ : ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ

WELLNESS

BIOCOMPLEX

PR CELL

SCULPT ZONE

CELLU - SYSTEM

ΠΡΕΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

40% ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

Τα VIVIFY είναι η πιο φρέσκια, δυναμική & πρωτοποριακή παρουσία στον χώρο της επιστημονικής ομορφιάς.Κλείστε Σήμερα Ραντεβού για να μας Γνωρίσετε!

Γιατί να επιλέξω τα Vivify;

Το επιστημονικό προσωπικό των Κέντρων Ιατρικής Αισθητικής και Αντιγήρανσης VIVIFY αξιολογεί την κατάσταση της κάθε ενδιαφερόμενης και προτείνει τις καταλληλότερες θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας ανάλογα με τον τύπο της.

Επισκεφτείτε μας για να εντοπίσουμε από κοινού τι χρειάζεται το Σωμα σας για να διατηρείται υγιές, λεπτό και νεανικό.

40% έκπτωση για Νέους Πελάτες.

40% έκπτωση για Νέους Πελάτες στο 1ο ραντεβού. Η προσφορά ισχύει αποκλειστικά με τη συμπλήρωση της φόρμας προσφοράς εδώ!

ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ

Εμείς, στα Κέντρα Αισθητικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης VIVIFY πιστεύουμε ότι η ομορφιά δεν είναι θέμα τύχης· είναι θέμα επιλογής.

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ

ΕΦΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στα Vivify ακολούθησα ένα πρόγραμμα με θεραπείες βαθιάς απολέπισης και ενυδάτωσης, με αποτέλεσμα το πρόσωπό μου να αποκτήσει τη φρεσκάδα και τη λάμψη που του έλειπε.

ΕΦΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε όλα τα TESTIMONIALS

ΡΑΝΙΑ ΜΕΤΑΞΑ

Δεν έχω λόγια, η μόνη στιγμή της εβδομάδας που καταφέρνω να χαλαρώσω είναι όταν επισκέπτομαι τα Vivify για να απολαύσω θεραπείες spa.

ΡΑΝΙΑ ΜΕΤΑΞΑ

Δείτε όλα τα TESTIMONIALS

ΝΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Απόλαυσα μία θεραπεία για το πρόσωπο μου, είδα άμεση διαφορά στις λεπτές ρυτίδες των ματιών μου. Αποφάσισα να τους εμπιστευτώ…και δεν το μετανιώνω.

ΝΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Δείτε όλα τα TESTIMONIALS

ΣΑΝΤΥ ΡΕΜΠΕΣΤΕΚΟΥ

Η θεραπεία μου ολοκληρώθηκε σε 4 επισκέψεις, αν και μετά το τέλος της δεύτερης επίσκεψης το 70% των ευρυαγγειών είχαν εξαφανιστεί.

ΣΑΝΤΥ ΡΕΜΠΕΣΤΕΚΟΥ

Δείτε όλα τα TESTIMONIALS