Ήλιε, ήλιε παίζουμε κρυφτό;

Βρισκόμαστε ήδη στην άνοιξη και οι ακτίνες του ζωοδότη ήλιου έχουν αρχίσει να μας υπενθυμίζουν ότι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η σωστή αξιοποίηση αυτής της μοναδικής πηγής ενέργειας! 

Ο ήλιος ασκούσε ανέκαθεν γοητεία σε όλα τα έμβια όντα καθώς είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μια σειρά βιολογικών αντιδράσεων τόσο στον ανθρώπινο οργανισμό όσο και στα φυτά και τα ζώα συνδέονται με την ευεργετική επίδραση του ηλίου.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για το πόσο αλλάζει η διάθεση του ανθρώπου όταν βρίσκεται σε ένα ηλιόλουστο περιβάλλον λόγω της αύξησης της παραγόμενης ποσότητας της “ορμόνης της χαράς” της σεροτονίνης!

Άλλοτε πάλι εκτενείς αναφορές γίνονται στη συμβολή του ήλιου στην παραγωγή της βιταμίνης D που δυναμώνει τους μυς και τα οστά ενώ η ποιότητα του ύπνου μας βελτιώνεται με την αύξηση της μελατονίνης.

Αναμφισβήτητα ο ήλιος από δερματολογικής απόψεως συνίσταται σε μια σειρά δερματικών παθήσεων όπως η ήπια ψωρίαση, η ακμή η το έκζεμα.

Ενώ όμως όλα αυτά είναι παγκοσμίως γνωστά και αναγνωρισμένα, η παγκόσμια ιατρική κοινότητα τα τελευταία χρόνια κυρίως μετά την καταστροφή της οζονόσφαιρας επιμένει να μας υπενθυμίζει πόσο μοιραία μπορεί να αποδειχτεί η αγάπη του ανθρώπου γι αυτό το μεγαλειώδες αστέρι.

Μια σειρά από δερματολογικά προβλήματα όπως το ηλιακό έγκαυμα, το μελάνωμα (καρκίνος του δέρματος), η πρόωρη γήρανση (φωτογήρανση) και η αφυδάτωση του δέρματος, η εμφάνιση χρωματικών αλλοιώσεων, η δημιουργία ρυτίδων ακόμη και οι διαταραχές στην όραση μας συχνά ενοχοποιούν τον ήλιο ως το γενεσιουργό αίτιο.

Έτσι ο ήλιος τείνει να θεωρείται πια ένας τεράστιος και ύπουλος συχνά εχθρός. Είναι όμως;

Ο σοφός λαός μας υποστηρίζει το “μέτρον άριστον” ενώ είναι επίσης γνωστό ότι το “προλαμβάνειν” είναι καλύτερο του “θεραπεύειν”.

Ο ήλιος μπορεί να γίνει με την κατάλληλη προετοιμασία ο μεγαλύτερος σύμμαχος μας.

Η επιστήμη της αισθητικής και της κοσμετολογίας έχοντας πραγματοποιήσει άλματα, έχει εμπλουτίσει το οπλοστάσιο μας τόσο σε προϊόντα που προορίζονται για χρήση από τον καθένα μας, όπως τα αντηλιακά, όσο και σε φόρμουλες που θωρακίζουν την άμυνα του δέρματος και εφαρμόζονται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Το δέρμα πριν εκτεθεί στον ήλιο θα πρέπει να φροντίζουμε να έχει επαρκή αποθέματα υγρασίας, άρα μια σειρά ενυδατικών θεραπειών αποτελεί το πρώτο βήμα στην θωράκιση του δέρματος.

Για πιο ώριμα δέρματα αυτές οι θεραπείες καλό είναι να εμπλουτίζονται με υαλουρονικό οξύ που είναι μια γλυκοζαμινοπρωτεΐνη, ένα εξαιρετικά υδρόφιλο μόριο που δεσμεύει έως
και χίλιες φορές το βάρος του σε νερό.

Έτσι διορθώνεται και η προδιάθεση για εμφάνιση ρυτίδων καθώς αυτό το δομικό συστατικό δρα και ως “βιολογική κόλλα” μεταξύ των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η ισορροπημένη διατροφή η οποία είναι εμπλουτισμένη καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους με φρούτα και λαχανικά καθώς και η πρόσληψη τουλάχιστον 8-10 ποτηριών νερού ημερησίως, συμβάλλουν καταλυτικά στην οχύρωση του οργανισμού μας και κυρίως του δέρματος μας απέναντι στις δυσμενείς επιδράσεις του ήλιου.

Τέλος, η επιλογή της ώρας της ημέρας καθώς και του χρόνου παραμονής μας στον ήλιο είναι σημαντικά ώστε τα οφέλη να είναι περισσότερα από τις απώλειες.

Φέτος λοιπόν, με τη βοήθεια των VIVIFY EXPERTS, δεν παίζουμε κρυφτό με τον ήλιο αλλά αφηνόμαστε στα φιλικά του χάδια…

Αλεξάνδρα Τζιάφα
Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής & Κοσμετολογίας στα VIVIFY Κηφισιάς

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η προσφορά ισχύει αποκλειστικά με τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας:

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η προσφορά ισχύει αποκλειστικά με τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας:

Καταστήματα:

Μας εμπιστεύονται!

Συνεργάτες Δερματολόγοι:

VIVIFY Θεραπείες:

Get Social!

Αναζήτηση:

Tips & News